Navnekilder og Links

Links til andre gode sider om navne, betydning, Oprindelse m.m.

Navnebasen ser ikke andre navnesider som konkurrenter, tværtimod. Alle sider med navne, betydning osv. Har tit fokus på forskellige informationer, de viser informationerne forskelligt og de udstråler stor forskellighed, hvilket henvender sig til forskellige målgrupper. Alle disse sider fungere derfor som et rigtig godt supplement til hinanden, og kan alle derfor med fordel besøges når man stiller spørgsmål “hvad betyder mit navn?”.

Navnebasens primære mål er ikke hurtighed eller antal, men grundighed, derfor søger navnebasen at medtage så mange informationer om navne som der kan findes, dette kan tage lang tid da der er mange informationer. Er det navn du søger endnu ikke skrevet ind i Navnebasen, kan du fremskynde processen her.

Har du en holdning til at navnebasen ikke er fyldestgørende nok i forhold til lige præcis den information du måtte ønske, anbefales det at du skriver til navnebasen og så vil der hurtigst muligt blive set på dine ønsker.

Viser det sig at Navnebasen stadigvæk ikke kan give dig den information du søger, tilrådes det at du kikker på en af de rigtig mange andre navnesider der findes, for at overskueliggøre det for dig, har Navnebasen linket til dem herunder.

(Disse hjemmesider og bøger er blandt andet nogle af de kilder som Navnebasen benytter, kender du en god side om navne eller andet relevant som ikke er beskrevet her, så skriv og den vil blive tilføjet hurtigst muligt)

Navnebetydning.dk
http://www.navnebetydning.dk/– Der er 4/2-2011 registreret statistik for 12.328 navne på navnebetydning.dk. Deres brugere har oprettet beskrivelser til 2703 navne, og 1958 af disse er gennemlæst/godkendt/lavet af Navnebetydning selv.Baby-navne.dkhttp://www.baby-navne.dk/– Liste over godkendte danske navne, samt top-lister over de mest populære navne til børn.Navnesnak
http://www.navnesnak.dk/default.asp– Lister over navne, samt forskellig viden og navne, dåb m.m.Mit barns navn
http://mitbarnsnavn.dk/ – er måske ikke så grundige i deres navnebeskrivelser, men har en rigtig effektiv og sjov “navnemaskine” der henvender sig meget til kommende forældre.Familiestyrelsen
Familiestyrelsen (godkendte fornavne)
– På denne side finder du den komplette liste over hvilke navne der er godkendt i DK.

Danmarks Statistik
http://www.dst.dk/navne – på Danmarks statistik over navne finder du lister over populære navne igennem årene, og kan med deres navne barometer få et nemt overblik over hvorledes det er gået med et bestemt navn.

Navn.ku.dk
http://navn.ku.dk/ – Er etableret af Nordisk Forskningsinstitut, og er baseret på navneforskning udfra en videnskablig indgangsvinkel.

Behindthename.com
http://www.behindthename.com/ – En meget omfattende side på engelsk der indeholder informationer om alverdens navne, og deres oprindelser.Meaning-of-names.com
http://www.meaning-of-names.com/ – Engelsk hjemmeside med alverdens navne, måske knap så omfattende som Behindthename.com når det kommer til viden og kilder, til gengæld er den mere “farverig”.Nordicnames.de
http://www.nordicnames.de/wiki/Main_Page – En side der i interesse og grundighed er meget lig Navnebasen.dk. Deres fokus er dog kun på nordiske navne, dvs. Danske, Svenske, Islandske (osv.) navne.
NavnebogenNavnebogen er den komplette guide til valg af fornavn. Bogen henvender sig selvfølgelig først og fremmest til kommende og nybagte forældre, men er også interessant læsning for alle, der gerne vil vide noget mere om deres eget navn.
I bogen fortæller forfatteren om oprindelse og betydning af de 1000 mest almindelige navne. Hun beskriver også, hvorfor og hvordan navnemoden skifter.
Forfatter Eva Villarsen Meldgaard er dr. phil. på en afhandling om danske fornavne.
Hvad skal barnet hedde?Hvad skal barnet hedde? er håndbogen for forældre, der skal finde et navn til deres barn. Bogen er baseret på Familiestyrelsens lister over godkendte pige- og drengenavne og indeholder desuden et navneleksikon over de mest almindelige fornavn med oplysninger om deres oprindelse, betydning, udbredelse og populariet.
16. udgave er ajourført efter Familiestyrelsens nyeste navneliste med 11.000 fornavne.